Thema efficiency

Een optimaal schoonmaakresultaat binnen elk beschikbaar budget

Het schoonmaakvak is onmisbaar, maar niet elke organisatie beschikt over eindeloze budgetten en een stroom gemotiveerde vakspecialisten. Schoonmaak wordt helaas nog vaak als vanzelfsprekend gezien en moet vooral niet te veel kosten. Daarnaast is het vinden van goede medewerkers een uitdaging en kan ziekteverzuim zorgen voor grote gaten in de planning. Soms moet het dus ook gewoon goed schoon zijn met wat minder, maar hoe doe je dat? Samen krijgen we inzichtelijk waar het met minder kan, maar soms ook waar het met meer moet. En waar ruimte is voor flexibiliteit. We helpen je processen optimaliseren, vakmensen opleiden en zoeken naar de juiste methode op de juiste plek. Zodat jouw schoonmaakteam efficiënt aan het werk kan én goede kwaliteit levert!

afbeelding

Wat betekent efficiency voor jouw organisatie?

Het woord efficiency zegt het al: een efficiënt en doelmatig werkende schoonmaakorganisatie. Op de weg naar die schoonmaakorganisatie kom je echter veel verschillende uitdagingen tegen. Uitdagingen op het gebied van personeel, planning, methodes, budgetten en nog veel meer. Wij geven een helder inzicht in het verbeterpotentieel van je schoonmaakorganisatie en je medewerkers. Samen bepalen we jouw doelstellingen op het gebied van efficiency. We helpen jouw organisatie om, met het beschikbare budget, een optimaal schoonmaakresultaat neer te zetten.

Hoe helpen wij?

We dagen je uit om samen met ons te kijken naar je belangrijke pijlers zoals loonkosten, verzuim, verloop, schoonmaakkwaliteit, vakkennis en investerings- en verbruikskosten. We bestuderen de fundamenten van je schoonmaakorganisatie: werkorganisatie en -methodiek, opleidingsniveau, aansturingsmodel, kwaliteitsniveau, organisatiecultuur. De output van deze analyse zetten we af tegen jouw doelstelling. We bekijken waarmee je de grootste impact maakt en hoe je het dichtst of liever natuurlijk geheel bij je doel komt. We maken een onderbouwd plan van aanpak. Dat plan kan uit verschillende oplossingen bestaan, van opleidingstrajecten tot calculatie of het toepassen van een nieuwe methode. Uiteraard helpen we je ook met het implementeren als je dat graag wilt. En daarna zorgen we er samen voor dat je steeds kunt checken of je organisatie nog op koers ligt, en waar nodig kunt bijstellen.

Tijdens het vinden van een balans tussen kosten en kwaliteit blijven we altijd realistisch en dicht bij onszelf. Kosten reduceren kan, maar nooit ten koste van alles! Daar durven we ook eerlijk over te zijn tegenover jou en je organisatie. Ons doel is niet om jouw organisatie geld te besparen, ons doel is om je organisatie zo efficiënt mogelijk in te richten.

Uitdaging op het gebied van efficiency?

We denken graag met je mee! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.