Bouw aan een sterk leiderschap voor jouw schoonmaakorganisatie

De leidinggevende in de schoonmaak of in de facilitaire wereld houdt zich met veel meer bezig dan alleen de dagelijkse gang van zaken. Hoe het team functioneert, is grotendeels afhankelijk van de manier waarop het geleid wordt. Daar komen de nodige uitdagingen bij kijken. We krijgen regelmatig vragen vanuit klanten:

 • Hoe haal ik het beste uit mijn team?
 • Hoe inspireer ik mijn team om beter samen te werken?
 • Hoe ga ik om met stress en weerstand?
 • Hoe zorg ik dat mijn medewerkers de goede dingen goed gaan doen?
 • Waarom gaan medewerkers toch zo snel weer weg?
 • Hoe krijg ik het ziekteverzuim naar beneden?
 • Ik kom helemaal niet toe aan mijn medewerkers. Ik ben alleen maar alle gaten aan het dichtlopen. Hoe los ik dit op?
 • Hoe krijg ik medewerkers in beweging waarvan ik weet dat er meer in zit, maar het niet laten zien?
 
leidinggevende in gesprek met schoonmakers
 

Ontwikkeltraject Leidinggeven

Herken jij je in bovenstaande vragen? Wil je als leidinggevende effectiever worden en het beste uit je team halen? Daag jezelf uit en volg het ontwikkeltraject Leidinggeven. Dit traject biedt de ideale mix van inzicht in jouw eigen leiderschapsgedrag, hands-on ervaring en concrete tools die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Wat levert het traject op?
Door deel te nemen aan het ontwikkeltraject Leidinggeven los je verschillende uitdagingen op. Allereerst verhoog je de medewerkerstevredenheid door je team te verbinden en te inspireren. Dit resulteert in minder ziekteverzuim en personeelsverloop in de toekomst. Een gelukkige medewerker is loyaler en productiever en daarmee neemt ook de kwaliteit en de klanttevredenheid toe. En last but not least, jouw baan wordt nog leuker dan het al was. Door het in de vingers hebben van deze cruciale vaardigheden kun je ook ontspannen en genieten van je rol en je team. Zo houden we ook jou vitaal!

 
 
leidinggevende in gesprek met schoonmakers

Jouw schoonmakers op het podium

Schoonmakers verdienen het om uit te blinken, om op een podium gezet te worden. Wil jij ook het beste uit je mensen halen en hen laten groeien? Dan is dit traject een uitkomst. Een succesvolle schoonmaakorganisatie heeft een sterke leider nodig. Een leider die een podium creëert voor zijn medewerkers, zodat ze zich gezien, gehoord en gemotiveerd voelen om bij de schoonmaakorganisatie te werken. En voor de schoonmaakorganisatie zelf, zodat het belang van schoonmaak zichtbaar wordt in de gehele organisatie.

 

Wat leer je tijdens dit traject?

Tijdens deze training vergroot je jouw persoonlijke effectiviteit als leidinggevende. Je omarmt jouw leiderschapsstijl en leert hoe je deze situationeel kunt aanpassen, waardoor je meer flexibiliteit krijgt en daarmee effectiever wordt. Je leert het belang van de balans tussen verantwoordelijkheid nemen en loslaten en hoe je dit het beste toepast. Je ontdekt hoe je met weerstand kunt omgaan en ´nee´ zeggen en de relatie daarbij goed houden.

Alle essentiële vaardigheden voor coachend leiderschap, zoals actief luisteren en feedback geven en ontvangen, komen aan bod. Je leert concreet handelen en SMART-doelstellingen maken. Kortom, alle vaardigheden die belangrijk zijn als leidinggevende om succesvol te zijn!

 
 

Wil je je inschrijven?

Heb je interesse in het Ontwikkeltraject leidinggeven? Dan kun je via services@alpheios.nl een offerte aanvragen. De startdatum van de training is na maximaal 6 tot 12 maanden, afhankelijk van de regio waar je de opleiding wilt volgen.

 

Ervaring van deelnemers en hun leidinggevenden

 • “Deze training bevat niet te veel theorie en wat ik leer, pas ik direct toe. De impact op mijn dagelijkse werk is groot.”
 • “Veel praktijkoefening: wat ik vandaag geleerd heb, pas ik morgen al toe!”
 • “Mijn zelfvertrouwen en persoonlijk leiderschap zijn enorm verbeterd dankzij deze training en de trainers!”
 • “Deze training geeft mijn managers reddingsboeien om te blijven drijven. En ik heb het ook weer via hen geleerd!”
 
 
 

Vitaal leiderschap creëert waarde

Lees het interview met onze domeinleider People Mariska én trainer/coach Evita over vitaal leiderschap.

evita en mariska van alpheios
 
 

Hulp nodig bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap?

Neem contact met ons op voor een goed en kritisch gesprek over je vragen en doelen. Wij schuiven graag bij je aan om samen te werken aan een ontwikkelingsplan, voor jezelf of jouw medewerkers!