Onze oplossingen

Hoe kunnen we jouw organisatie vooruit helpen?

Wij geloven dat elke situatie en uitdaging uniek is. We gaan dus altijd eerst met je in gesprek. Dat doen we op een verrassende en directe manier. Zo maken wij klanten soms duidelijk dat ze geen opleiding nodig hebben voor hun schoonmakers, maar een communicatiecursus voor hun managers. Of dat ze niet op zoek zijn naar een specifieke schoonmaakmachine, maar juist naar een goed vloerenplan. Oftewel: we zoeken samen uit wat er écht aan de hand is en hoe we dat het best kunnen aanpakken.

We snappen natuurlijk ook dat je vooraf wilt weten wat je van ons kunt verwachten. We geven je dus graag een kijkje in onze keuken. Wat heeft Alpheios te bieden?

Medewerker die een klant de weg wijst.

Analyses

Wil je in kaart brengen hoe jouw schoonmaak scoort op het gebied van hygiëne of infectiepreventie? Of wil je juist weten hoe bezoekers en medewerkers jouw organisatie ervaren? Deze en andere analyses kunnen we voor je uitvoeren. Als nulmeting om te zoeken naar een oplossing, of om te zien of je jouw gewenste resultaten hebt bereikt. Uiteraard delen we niet alleen onze bevindingen, maar ook een adviesrapport waarmee je direct aan de slag kunt.

Adviezen - onze aanpak

Een advies kan van alles zijn. Wil je weten welke middelen en materialen het beste bij jouw doelen passen, welk vloeronderhoud het beste past in je organisatie of met welke spullen jouw schoonmaker zo lang mogelijk vitaal aan het werk kan? Of ben je juist op zoek naar een passend opleidingsplan, een manier om facilitaire processen beter op elkaar te stemmen of de snelste manier om een uitbraak onder controle te krijgen?

We prikkelen je om anders te kijken naar de uitdagingen in je schoonmaakorganisatie. We bekijken vervolgens samen welke oplossingen passen en helpen je bij het maken van de juiste keuzes. Uiteraard ondersteunen we je ook met de implementatie als je daar behoefte aan hebt.

Medewerker die een klant de weg wijst.

Opleidingen

Hoe bind je mensen aan jouw organisatie? Door ze te helpen het beste uit zichzelf te halen! Wij helpen je graag met vraagstukken rondom trainingen en opleidingen. Heb jij of een leidinggevende in je organisatie meer ondersteuning nodig in persoonlijk leiderschap? Zijn er een hoop nieuwe schoonmakers aan boord die vakinhoudelijke trainingen nodig hebben? Heeft je organisatie behoefte aan specialistische kennis, bijvoorbeeld over het schoonmaken van een operatiekamer of een cleanroom? We bieden diverse opleidingstrajecten, trainingen en e-learnings. Uiteraard bekijken we vooraf samen welke lesstof en methode het beste past bij jouw uitdagingen.

Machines – technische dienst

Schoonmaakmachine gekocht bij Alpheios? Dan kun je altijd rekenen op service en onderhoud door onze eigen technische dienst. Onze servicemonteurs kennen alle ins en outs van Wetrok machines. Voor vragen over onderhoud, het melden van een storing of andere vragen over machines kun je altijd bij hen terecht.

Medewerker die een klant de weg wijst.

Calculatie

Het inplannen van schoonmakers en het verdelen van werk is een grote uitdaging. Wil je weten hoeveel FTE je nodig hebt voor een marktconforme schoonmaak? Hoe je de taken gelijkwaardig kunt verdelen over jouw schoonmaakteam? Hoe vaak je bepaalde ruimtes moet schoonmaken en welke machines en uren je daarvoor nodig hebt? Een calculatie kan hierbij helpen.

Leviy

Wil jij meer inzicht in je volledige schoonmaakorganisatie? Jouw schoonmakers helpen het beste uit zichzelf te halen door hen gerichte feedback te geven? Dat en nog veel meer is mogelijk met digitalisering in de schoonmaak. Alpheios werkt hiervoor samen met softwareontwikkelaar Leviy. Zij maken een online en mobiele applicatie voor kwaliteitsmanagement, communicatie en planning in de schoonmaak en facilitair management.