Thema hygiëne

De basis op orde: een schone en veilige omgeving

Een schone en veilige omgeving begint bij het op orde hebben en houden van de basis; vakmensen met vakkennis die werken via de juiste methodes en met de juiste middelen en materialen. Wij geloven dat het per organisatie verschilt wat nou precies “schoon en veilig” is. Soms gaat het simpelweg om wet- en regelgeving waaraan je moet voldoen, maar vaak ook om het gebruiken van je gezond verstand en het kritisch bekijken van elke situatie.

afbeelding

Wat betekent hygiëne voor jouw organisatie?

Waar het om gaat is dat jouw vakmensen precies weten wat ze moeten doen en waarom. Zij kunnen als het moet aan een bezoeker of cliënt uitleggen waarom ze een bepaalde handeling uitvoeren. Daarvoor moet het schoonmaakproces waarlangs zij werken uiteraard voldoen aan wet- en regelgeving. Medewerkers en bezoekers kunnen dan werken en verblijven in een zo hygiënisch mogelijke werk- en leefomgeving. Je organisatie is altijd veilig en schoon volgens de normen en richtlijnen die voor jouw sector/branche relevant zijn.

Hoe helpen wij?

Samen met jou stellen we daarom eerst vast wat voor jouw branche en specifieke organisatie “schoon en veilig” betekent. Door onderzoek en toetsing komen we samen tot een aanpak. Bij implementatie van deze aanpak garanderen we dat je voldoet aan alle richtlijnen die van toepassing zijn in jouw branche, én dat je jouw gewenste en/of geëiste kwaliteitsniveau bereikt en behoudt. Uiteraard helpen we je ook met die implementatie als je daar behoefte aan hebt. Daarbij zorgen we dat je schoonmakers zich belangrijk, betrokken en verantwoordelijk voelen. Zij maken immers het verschil.

Uitdaging op het gebied van hygiëne?

We denken graag met je mee! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.