Opleidingen voor schoonmakers

Vaktechnische en vormende opleidingen voor jouw schoonmaakprofessionals

Schoonmaken is vakmanschap! Dat vereist kennis en die moet je ook onderhouden. Uiteraard is vaktechnische kennis belangrijk, maar er is ook steeds meer vraag naar vormende opleidingen. Schoonmakers krijgen meer en meer te maken met uitdagingen die vragen om persoonlijke vaardigheden (softskills) zoals communicatie, gastvrijheid, trots, maar ook omgang met bepaalde ziektebeelden, of agressie. Afhankelijk van jouw doelen bieden we voor jouw vakmensen diverse vaktechnische en vormende opleidingen. Zodat zij trots en vitaal ’de uitdaging aan kunnen rond thema’s als:

  • Werken met de producten van Alpheios
  • Professioneel schoonmaken
  • Efficiënt schoonmaken
  • Hygiënisch schoonmaken
  • Ergonomisch schoonmaken
  • Duurzaamheid
  • Gastvrijheid
  • Vloeronderhoud
  • Stress
  • Verantwoordelijkheid nemen
 
 
 
medewerker

Taal- en communicatietrainingen

In de schoonmaak lopen we nog tegen heel andere uitdagingen aan. Zo stijgt de laaggeletterdheid en ontstaan er taalbarrières, die het opvolgen van instructies moeilijker maken. Ook is de schoonmaak een plek waar regelmatig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag gaan. Om ook die medewerkers volwaardig te kunnen inzetten, bieden wij diverse trainingen en taalopleidingen aan. Zo kunnen ook zij de ruimte krijgen om uit te blinken in het vak waarin ze echt goed zijn.

E-learning

Sommige van deze thema’s kunnen we ook in de vorm van e-learnings behandelen. Onze e-learnings zijn handig als digitale opleiding voor nieuwe schoonmaakmedewerkers, als kennistest voor sollicitanten, interim medewerkers of als opfrismodule voor jouw huidige medewerkers. De e-learnings bestaan uit oefenmodules met interactieve praktijkvoorbeelden. Jij laat ons weten welke modules moeten worden gevolgd binnen welke termijn, de deelnemer bepaalt zelf waar en wanneer hij of zij de modules oppakt en (eventueel) afrondt met een toets. Zo leert iedereen waar en wanneer hij of zij dat het prettigst vindt.

Vaktechnische opleidingen

Voor de beste prestaties ontwerpen we schoonmaakmethodes en -systemen die één geheel vormen. Uiteraard is het dan ook belangrijk dat al jouw mensen volgens dezelfde methode, met dezelfde uitgangspunten, materialen en instructies, aan de slag gaan. Daarom hoort bij ons advies vaak ook opleiding en training voor je vakmensen, in de praktijk. Dit kan in overleg zelfs bij jou op locatie!

 

Kunnen we jou helpen om je schoonmakers op te leiden?

Neem contact met ons op voor een goed en kritisch gesprek over jouw vragen en doelen. Wij schuiven graag bij je aan om samen te werken aan een ontwikkelingsplan voor jouw medewerkers!