Thema vitaliteit

Een gezond en sterk schoonmaakteam: klaar voor de toekomst

Schoonmaak is van vitaal belang, maar het is ook een zwaar vak. Het wordt steeds uitdagender om goede vakmensen te vinden en vooral ook om deze te behouden. Wij geloven dat een combinatie van ergonomie, werkplezier en vaktechniek ervoor kan zorgen dat vrijwel elke medewerker zijn of haar pensioen gezond gaat halen. In jóuw organisatie welteverstaan.

afbeelding

Wat betekent vitaliteit voor jouw organisatie?

Een vitaal en sterk schoonmaakteam waar je op terug kunt terugvallen, is een team waar iedereen een rol heeft die past, waar iedereen gezond werkt en waar ontwikkeling gestimuleerd wordt. Wij helpen organisaties om in kaart te brengen wat er nodig is, maken dit meetbaar en zorgen dat je beschikt over tools voor continue verbetering. Samen creëren we een zo vitaal mogelijke schoonmaakorganisatie, waar schoonmakers én leidinggevenden hun vak kunnen uitoefenen. Het resultaat: een sterk en toekomstbestendig schoonmaakteam.

Hoe helpen wij?

We dagen je uit om kritisch naar je schoonmaakteams te kijken. Heeft elk teamlid de rol die het best bij hem of haar past? Gaat elke medewerker aan het eind van de dag vitaal en blij weer naar huis? Gaan al je medewerkers zo gezond mogelijk hun pensioen halen, binnen jouw organisatie? Door bijvoorbeeld mee te kijken op de vloer en te spreken met verschillende mensen binnen jouw organisatie, komen we samen tot een plan van aanpak. Onderdeel daarvan kan een opleidingsplan zijn, het gebruik van de juiste middelen en materialen, we bekijken wat jouw organisatie nodig heeft. Uiteraard helpen we je ook met het implementeren van dat plan als je dat graag wilt. En daarna zorgen we er samen voor dat je steeds kunt checken of je organisatie nog op koers ligt, en waar nodig kunt bijstellen. Zo bouwen we aan een vitale schoonmaakorganisatie, nu én voor de toekomst.

Uitdaging op het gebied van vitaliteit?

We denken graag met je mee! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.