Thema duurzaamheid

Samen op reis naar een betere (schoonmaak)wereld

Als organisatie heb je bestaansrecht als je bijdraagt aan een betere wereld. Je vakmensen willen voelen dat hun werk nuttig is, er toe doet en geen negatieve gevolgen veroorzaakt: niet voor hun eigen welzijn, maar zeker ook niet voor de wereld en het milieu om hen heen.

afbeelding

Wat betekent duurzaamheid voor jouw organisatie?

Veel organisaties praten over ‘het beperken van de negatieve gevolgen’. Wij denken dat schoonmaakorganisaties die het aandurven om ‘positieve gevolgen’ te veroorzaken, het échte verschil maken. Organisaties die de wereld aanmerkelijk schoner willen achterlaten dan deze was. Dat regel je niet van de ene dag op de andere, dat is een zoektocht. Maar wel een belangrijke.

Hoe helpen wij?

Die tocht organiseren we graag samen met je organisatie. We kunnen analyseren waar in jouw schoonmaakorganisatie als eerste verbeteringen zijn door te voeren die direct effect hebben, en we helpen graag een routekaart uit te zetten naar een daadwerkelijk positieve ecologische footprint van je organisatie. Zo implementeren we samen de meest ecologisch verantwoorde schoonmaakmethode die aantoonbaar positief bijdraagt. Ook brengen we je graag in contact met andere organisaties in ons netwerk die dezelfde zoektocht zijn aangegaan, om zo van elkaar te leren. En we helpen je in de communicatie naar je stakeholders: in je eigen organisatie en in de buitenwereld.

Ons doel is daarin niet anders dan jouw doel: een schoonmaakorganisatie die duurzaam positief bijdraagt aan een gezonde, schone en gelukkige wereld. Samen gaan we op reis om dat voor jou, maar ook voor Alpheios, waar te maken.

Uitdaging op het gebied van duurzaamheid?

We denken graag met je mee! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.